Voordelen van een makelaar bij het kopen van een huis

Makelaar

Voordelen van een makelaar bij het kopen van een huis

Een goede makelaar moet potentiële kopers een beetje kunnen vertellen over het onroerend goed dat ze willen kopen. Hij of zij moet bijvoorbeeld weten of de koper van plan is een hypotheek af te sluiten of referenties te controleren. De makelaar moet het pand aan andere leden van het verkoopteam kunnen laten zien, wat het proces een beetje soepeler maakt. Hij of zij moet ook weten hoe hij een bezichtiging buiten kantooruren kan regelen voor potentiële kopers.

Een van de voordelen van een makelaar is dat je kunt kiezen met hoeveel makelaars je wilt werken. Een multi-bureau zal minimaal drie agenten hebben die voor het werken . Hierdoor kunt u kiezen welke agenten het beste voor u werken en vermijdt u het risico dat een enkele agent de uitkomst dicteert. Misschien ben je beter af met een multi-bureau. Naast de keuze uit meerdere makelaars, zit je niet aan één makelaar vast voor de duur van het contract.

Een makelaar kan u ook een idee geven van de waarde van uw huis op basis van recente verkopen. U kunt mogelijk een hogere prijs voor uw huis krijgen als de makelaar een speciale koper in gedachten heeft. En de meeste makelaars zullen graag onderhandelen over commissietarieven. Zorg er wel voor dat u uw vraagprijs pas na een taxatie bekendmaakt. Er is niets erger dan geld verliezen op een woning die u niet van plan bent te verkopen. Maar een makelaar is goud waard!

Informatie over dit onderwerp: Suzmakelaars.nl

 

Tags:

loading
×