4 beste tips om u te helpen GIF's te maken

maak gifs

4 beste tips om u te helpen GIF's te maken

GIF's zijn leuk om te maken: dus waarom overschakelen naar een nieuw formaat als je al jaren GIF's gebruikt? GIF-sites zijn al jaren beschikbaar en zelfs de meeste beeldbewerkingssoftware is in staat om gemakkelijk GIF's te maken. Ze zijn gemakkelijk te delen via e-mail, op je Facebook-pagina, in blogposts en forums, en veel mensen maken hun eigen originele GIF's om online te delen. Alle webbrowsers hebben ondersteuning voor geanimeerde GIF's, waardoor het nu het meest toegankelijk is om online te delen.

U kunt binnen enkele minuten gifs maken: ze zijn niet alleen leuk om te maken, ze zijn ook gemakkelijk te delen. Start gewoon je favoriete app voor het bewerken van foto's, zoals Photoshop of Paint Shop Pro, open je favoriete GIF-bestand en kies ervoor om het naar een JPG of PNG te converteren. Nadat je het als een GIF hebt opgeslagen, kun je het met een simpele muisklik direct delen met je vrienden via e-mail, Facebook of Twitter nuttige info. Het grootste voordeel van deze apps, afgezien van het snel kunnen maken van GIF's, is het gemak om ze daarna te bewerken. U kunt kleuren wijzigen, tekst toevoegen en een overvloed aan andere opties met een paar simpele muisklikken.

De beste hulpmiddelen om u te helpen leren: er zijn talloze sites die zelfstudies aanbieden voor het gebruik van GIF's om uw foto's op te fleuren of een video te maken. Maar als je een complete beginner bent, dan zijn de beste tools die je kunt gebruiken om te leren degene die je stap voor stap laten zien hoe je een GIF naar een afbeeldingsbestand converteert. Sommige sites bieden tutorials in verschillende formaten, zoals JPEG en PNG. Dit soort tutorials zal je helpen om vertrouwd te raken met de termen en structuren van GIF's en om je tips te geven over hoe je je afbeeldingen kunt optimaliseren voor bepaalde netwerken zoals Facebook en Twitter. Als u zich eenmaal een expert voelt, zijn er tal van andere dingen die u kunt doen om uw afbeeldingen te verbeteren, zoals het toevoegen van animaties, het wijzigen van grootte en kleuren, enzovoort.

Voor meer informatie zie: Socialgifjes

 

Tags:

loading
×